Hersenspoeling van kinderen in Iran

Misbruik Iraanse regime van kinderen

Irannieuws.com, 5 januari 2009.

05/01/2009 - Het Iraanse regime maakt van zijn kinderprogramma’s misbruik om kinderen van 4 à 5 jaar te hersenspoelen en hen klaar te maken voor martelaarschap.

Met de humanitaire crisis in Gazastrook na de verwoestende aanvallen van de afgelopen dagen van het Israëlisch leger, is dit 'kindermisbruik' enkel maar toegenomen.

De presentatrice van de kinderprogramma van het Iraanse staatstelevisie leert in haar programma aan kinderen wat martelaarschap is en hoe ze moeten strijden tegen 'zionisten'.

Tijdens het programma dat op 29 december werd getoond, vroeg zij aan meisjes en jongens van soms zelf geen 3 jaar oud: "Stel je voor dat wij in de plaats van de Palestijnse kinderen waren. Waarom niet? Kinderen, laten wij nu de plaats van Palestijnse kinderen, kinderen van de Gazastrook, innemen. Vertel mij kinderen, wat zouden jullie doen indien jullie in hun plaats waren? Zouden jullie hebben toegegeven of zouden jullie tegen hen strijden?"

Een meisje van amper 3 à 4 jaar oud antwoordt: "Wij zouden hand in hand zijn, zodat wij de vijand en de slechte mensen kunnen aanvallen." "Ja, wij zouden tegen hen vechten," zegt de presentatrice als antwoord.

De presentatrice, van de kinderprogramma’s, zegt vervolgens: "Ik wil mijzelf offeren. Ik wil mijn arm, been of al mijn ledematen offeren, mijn familie en mijn bezit, zodat ik mijn doeleinden kan bereiken."