Het Iraanse regime is van plan onder dwang kerkgronden in Teheran om te zetten in een moskee

archief foto

Nationale Raad van Verzet van Iran, 2 januari 2016.

NCRI – Autoriteiten in Teheran zijn van plan onwettig in beslag genomen kerkgronden om te zetten in een ‘Islamitisch gebedscentrum’.

Het grondbezit van de tot de Iraanse Assyrische gemeenschap behorende Chaldeeuwse katholieke kerk in de Patrice Lumumba straat in (West) Teheran werd twee jaar geleden onwettig in beslag genomen onder het voorwendsel van de constructie van een Islamitische gebedshal en de autoriteiten weigerden het terug te geven, citeerde de staatskrant Sharq op woensdag 30 december een lid van de Majlis (het parlement van het regime).

Herhaalde klachten over de onwettige inbeslaganme van de kerkgronden vonden geen gehoor ondanks herhaalde pleidooien door de vertegenwoordigers van de christelijke minderheid, aldus Jonathan Bet-Kelia, een lid van de Majlis.

Bet-Kelia vertelde Sharq dat hij Ali Younesi, bijzonder assistent van president Hassan Rouhani met betrekking tot de zaken van etnische minderheden, over deze zaak had benaderd, maar te horen kreeg dat er niets aan kon worden gedaan. Younesi is een voormalige Minister van Inlichtingen en Veiligheid (MOIS) en is persoonlijk verantwoordelijk voor de opdracht tot talrijke arrestaties van en moorden op dissidenten.